Ketogeniczne przepisy

Jajecznica ketogeniczna – przepis

Biały talerz, na którym znajduje się kropka chleba z jajecznicą, posypana szczypiorkiem. Obok 4 grzybki i pomidorki koktajlowe.

Jajecznica to niezwykle popularna potrawa. Wynika to prawdopodobnie z faktu, że jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Poniżej opowiemy Ci jak przygotować jajecznicę w wersji keto.

Przepis keto jajecznica – składniki

Przepis jajecznica ketogeniczna – przygotowanie

Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek pokrojony w kostkę lub w formie plastrów. Wszystko zależy od Twojego upodobania. Z dobrej jakości boczku powinno wytopić się dużo tłuszczu, który jest najważniejszy w diecie ketogenicznej. Następnie rozbij jajka.

Pozwól białku nieco się ściąć, zanim zmieszasz je z żółtkiem. Dzięki temu Twoja jajecznica będzie miała przyjemną, aksamitną konsystencję. Jeżeli lubisz mocno ściętą jajecznicę, to spokojnie smaż ją do tego momentu.

Przepis keto jajecznica – podsumowanie

Jajecznica ketogeniczna jest bardzo prosta do zrobienia, więc jeżeli od śniadania oczekujesz szybkiego przygotowania i pysznego smaku – to ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu.

Powrót do listy wpisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *