Jajecznica to niezwykle popularna potrawa. Wynika to prawdopodobnie z faktu, że jest smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Poniżej opowiemy Ci jak przygotować jajecznicę w wersji keto.
Przepis keto jajecznica – składniki
- 3 jajka
- 150 g boczku
- 2 łyżki masła
Przepis jajecznica ketogeniczna – przygotowanie
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek pokrojony w kostkę lub w formie plastrów. Wszystko zależy od Twojego upodobania. Z dobrej jakości boczku powinno wytopić się dużo tłuszczu, który jest najważniejszy w diecie ketogenicznej. Następnie rozbij jajka.
Pozwól białku nieco się ściąć, zanim zmieszasz je z żółtkiem. Dzięki temu Twoja jajecznica będzie miała przyjemną, aksamitną konsystencję. Jeżeli lubisz mocno ściętą jajecznicę, to spokojnie smaż ją do tego momentu.
Przepis keto jajecznica – podsumowanie
Jajecznica ketogeniczna jest bardzo prosta do zrobienia, więc jeżeli od śniadania oczekujesz szybkiego przygotowania i pysznego smaku – to ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu.