Wiele osób nie wyobraża sobie potraw mięsnych bez odpowiednio przygotowanej panierki. Jednak będąc na diecie keto, powinniśmy zrezygnować z tradycyjnej mąki oraz bułki tartej i zastąpić ją składnikami, które przyczynią się do poprawy naszego zdrowia.
Składniki (panierka ketogeniczna):
- 1 jajko,
- 20 g mąki kokosowej,
- wybrane dozwolone przyprawy,
- 15 g łuski babki jajowatej,
- olej kokosowy do smażenia,
- czosnek lub inne przyprawy do panierki
Keto panierka do kotletów – przygotowanie
W pierwszej kolejności rozbijamy jajko trzepaczką, a mąkę łączymy z łuską babki jajowatej oraz przyprawami. Odpowiednio rozbite mięso obtaczamy w uprzednio przygotowanej panierce, a następnie w jajku. Dla uzyskania najlepszych rezultatów czynność powtarzamy dwukrotnie. W ostatnim kroku kotleta przekładamy na rozgrzany olej kokosowy i smażymy z każdej strony po co najmniej kilka minut.
Mięso obtoczone w panierce nabiera niesamowitego smaku, który umożliwia nam subtelne delektowanie się posiłkiem. Dla każdego z nas, kto nie ma wiele czasu na przyrządzenie posiłku, doskonałym rozwiązaniem okażą się gotowe keto panierki, które dostępne są w naszym sklepie internetowym. Produkty zawierają odpowiednie składniki, dzięki którym przygotowany kotlet nabierze wyjątkowego, jedynego w swoim rodzaju smaku, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Posiadamy wybór produktów, wśród których z pewnością każdy znajdzie artykuł, odpowiadający swoim indywidualnym potrzebom i preferencjom smakowym.https://ketosklep.pl/kategoria/produkty-spozywcze/olej-kokosowy/