Ketogeniczne przepisy

Keto panierka – przepis

Na zdjęciu czy kawałki mięsa, które są zapanierowane w keto panierce. Obok zapanierowamego mięsa, znajdują się pieczarki, zielenina oraz dwie cebule. W tle możemy również zauważyć rozsypaną keto panierkę.

Wiele osób nie wyobraża sobie potraw mięsnych bez odpowiednio przygotowanej panierki. Jednak będąc na diecie keto, powinniśmy zrezygnować z tradycyjnej mąki oraz bułki tartej i zastąpić ją składnikami, które przyczynią się do poprawy naszego zdrowia.

Składniki (panierka ketogeniczna):

  • 1 jajko,
  • 20 g mąki kokosowej,
  • wybrane dozwolone przyprawy,
  • 15 g łuski babki jajowatej,
  • olej kokosowy do smażenia,
  • czosnek lub inne przyprawy do panierki

Keto panierka do kotletów – przygotowanie

W pierwszej kolejności rozbijamy jajko trzepaczką, a mąkę łączymy z łuską babki jajowatej oraz przyprawami. Odpowiednio rozbite mięso obtaczamy w uprzednio przygotowanej panierce, a następnie w jajku. Dla uzyskania najlepszych rezultatów czynność powtarzamy dwukrotnie. W ostatnim kroku kotleta przekładamy na rozgrzany olej kokosowy i smażymy z każdej strony po co najmniej kilka minut.

Mięso obtoczone w panierce nabiera niesamowitego smaku, który umożliwia nam subtelne delektowanie się posiłkiem. Dla każdego z nas, kto nie ma wiele czasu na przyrządzenie posiłku, doskonałym rozwiązaniem okażą się gotowe keto panierki, które dostępne są w naszym sklepie internetowym. Produkty zawierają odpowiednie składniki, dzięki którym przygotowany kotlet nabierze wyjątkowego, jedynego w swoim rodzaju smaku, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Posiadamy wybór produktów, wśród których z pewnością każdy znajdzie artykuł, odpowiadający swoim indywidualnym potrzebom i preferencjom smakowym.

Powrót do listy wpisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.