Fast foody to jedne z najpopularniejszych “zakazanych” potraw. Mimo wielu opinii o ich wątpliwych wartościach odżywczych, nadal cieszą się one wyjątkową popularnością. Wiele osób, również na diecie ketogenicznej czy low-carb, zastanawia się, czy rzeczywiście tego rodzaju produkty powinny zostać na stałe wykluczone z diety. Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – nie jest to wcale konieczne! Wystarczy wybrać zdrowszą, domową opcję, aby cieszyć się z wyjątkowego smaku ulubionych potraw. Pizza ketogeniczna to świetny wybór zarówno na obiad, jak i kolację.
Keto pizza – dlaczego warto włączyć ją do diety?
Zmiana nawyków żywieniowych wielu osobom może wydawać się jednoznaczną koniecznością rezygnacji z ulubionych potraw. W rzeczywistości jest jednak inaczej – wystarczy zmodyfikować nieco znane przepisy, aby stworzyć pełnowartościowe posiłki. Nie inaczej jest z keto pizzą, która dzięki swojej recepturze może być częścią diety ketogenicznej i low-carb. Przeczytaj przepis i przekonaj się, jakie to proste!
Nasz przepis na keto pizzę jest idealny dla wszystkich, którzy chcą zjeść coś smacznego, ale jednocześnie dbają o swoje zdrowie i kondycję fizyczną. Nasza pizza jest niskowęglowodanowa, bezglutenowa i bez cukru, a jednocześnie ma wspaniały smak i konsystencję.
Keto pizza – składniki
- 2 jajka
- 80 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- sos pomidorowy
- ulubione dodatki
Keto pizza – przepis na smaczny i zbilansowany posiłek
Przygotowanie ciasta keto rozpocznij od rozbicia jajek oraz ich roztrzepania. Następnie dodaj tarty żółty ser. Powstałą masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiecz przez ok. 15 min w piekarniku aż do uzyskania efektu wyraźnego zrumienienia. Po tym czasie wyłóż na spód sos pomidorowy, a następnie swoje ulubione dodatki. Świetnie sprawdzi się dobrej jakości szynka, mozzarella czy salami. Keto pizzę możesz wykończyć odpowiednim sosem, np. ketchupem.
bardzo smaczne dzisiaj zrobilem na obiad!!
super przepis udalo sie!