Fast foody to jedne z najpopularniejszych “zakazanych” potraw. Mimo wielu opinii o ich wątpliwych wartościach odżywczych, nadal cieszą się one wyjątkową popularnością. Wiele osób, również na diecie ketogenicznej czy low-carb, zastanawia się, czy rzeczywiście tego rodzaju produkty powinny zostać na stałe wykluczone z diety. Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – nie jest to wcale konieczne! Wystarczy wybrać zdrowszą, domową opcję, aby cieszyć się z wyjątkowego smaku ulubionych potraw. Pizza ketogeniczna to świetny wybór zarówno na obiad, jak i kolację.
Keto pizza – dlaczego warto włączyć ją do diety?
Zmiana nawyków żywieniowych wielu osobom może wydawać się jednoznaczną koniecznością rezygnacji z ulubionych potraw. W rzeczywistości jest jednak inaczej – wystarczy zmodyfikować nieco znane przepisy, aby stworzyć pełnowartościowe posiłki. Nie inaczej jest z keto pizzą, która dzięki swojej recepturze może być częścią diety ketogenicznej i low-carb. Przeczytaj przepis i przekonaj się, jakie to proste!
Nasz przepis na keto pizzę jest idealny dla wszystkich, którzy chcą zjeść coś smacznego, ale jednocześnie dbają o swoje zdrowie i kondycję fizyczną. Nasza pizza jest niskowęglowodanowa, bezglutenowa i bez cukru, a jednocześnie ma wspaniały smak i konsystencję.
Keto pizza – składniki
- 2 jajka
- 80 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- sos pomidorowy
- ulubione dodatki
Keto pizza – przepis na smaczny i zbilansowany posiłek
Przygotowanie ciasta keto rozpocznij od rozbicia jajek oraz ich roztrzepania. Następnie dodaj tarty żółty ser. Powstałą masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiecz przez ok. 15 min w piekarniku aż do uzyskania efektu wyraźnego zrumienienia. Po tym czasie wyłóż na spód sos pomidorowy, a następnie swoje ulubione dodatki. Świetnie sprawdzi się dobrej jakości szynka, mozzarella czy salami. Keto pizzę możesz wykończyć odpowiednim sosem, np. ketchupem.
bardzo smaczne dzisiaj zrobilem na obiad!!