Przedstawiamy placki z cukinii na keto – kruche, pełne smaku i aromatu. Wykorzystując mąkę migdałową i dodatek tahini, uzyskujesz nie tylko niskowęglowodanowy przysmak, ale też głębię smaku, którą uwielbiają wszyscy miłośnicy zdrowego jedzenia. Wzbogacone o delikatny parmezan i chrupiące płatki migdałów, stają się kruchą przekąską idealną na każdą okazję. Na wierzchu delikatny, kremowy skyr dodaje świeżości i idealnie komponuje się z bazyliają tajską. Przygotuj się na prawdziwe święto smaków, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!
Składniki na keto placki z cukinii (4porcje):
- 1 cukinia
- 1 szklanka mąki migdałowej Real Foods
- 50g tartego parmezanu
- 1 garść pokruszonych płatków migdałów
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 1 skyr
- 1 garść bazylii tajskiej
- sól
- 2 łyżki Tahini Real Foods
- 1 łyżka Fat Expert BeKeto
- Olej
Przygotowanie keto placków:
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz wodę. Bazylię oraz czosnek posiekaj. Wszystkie składniki oprócz skyra połącz ze sobą. Konsystencja powinna być bardziej gęsta niż płynna. Możesz dodać więcej mąki. Usmaż placki na rozgrzanym oleju. Na górę wyłóż kleksy ze skyra.
Makro na jedną porcję:
Kalorie: 655,75 kcal
Tłuszcz: 53,8 g
Węglowodany: 26,9 g
Węglowodany netto: 16,5 g
Białko: 18,9 g
-
Fat Expert w proszku – 300g – BeKeto119,00 zł
-
Mąka migdałowa – 1kg – Real Foods45,50 zł
-
Sezamowa pasta Tahini – 500g – Real Foods21,99 zł