Ketogeniczne przepisy

Keto sushi z łososiem

keto sushi z łososiem

Przedstawiamy placki z cukinii na keto – kruche, pełne smaku i aromatu. Wykorzystując mąkę migdałową i dodatek tahini, uzyskujesz nie tylko niskowęglowodanowy przysmak, ale też głębię smaku, którą uwielbiają wszyscy miłośnicy zdrowego jedzenia. Wzbogacone o delikatny parmezan i chrupiące płatki migdałów, stają się kruchą przekąską idealną na każdą okazję. Na wierzchu delikatny, kremowy skyr dodaje świeżości i idealnie komponuje się z bazyliają tajską. Przygotuj się na prawdziwe święto smaków, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!

keto sushi

Składniki na keto sushi (1 porcja):

  • Liście Nori
  • 100g łososia
  • ½ awokado
  • 3 paluszki krabowe
  • 2 łyżki sera śmietankowe
  • 1 łyżeczka kawioru
  • Liście kolendry
  • Kilka plastrów marynowanego młodego imbiru
  • 1 łyżka Ketonów Egzogennych Fresh Lime BeKeto

Przygotowanie keto sushi:

Z fileta łososia wykrój cienki plaster. Na liściu nori, ułóż lososia i rozsmaruj serek śmietankowy wymieszany z Exogenous Ketones Fresh Lime BeKeto . Ułóż kawałki awokado oraz paluszki krabowe. Posyp liśćmi kolendry. Zwiń w zgrabny rulon. Dociśnij bambusową matą. Pokrój na kawałki. Sushi udekoruj kawiorem, kolendrą. Podawaj z młodym imbirem.

Makro na jedną porcję:

Kalorie: 458,5 kcal

Tłuszcz: 28 g

Węglowodany: 25,6 g

Węglowodany netto: 14,6 g

Białko: 35 g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *