Przedstawiamy placki z cukinii na keto – kruche, pełne smaku i aromatu. Wykorzystując mąkę migdałową i dodatek tahini, uzyskujesz nie tylko niskowęglowodanowy przysmak, ale też głębię smaku, którą uwielbiają wszyscy miłośnicy zdrowego jedzenia. Wzbogacone o delikatny parmezan i chrupiące płatki migdałów, stają się kruchą przekąską idealną na każdą okazję. Na wierzchu delikatny, kremowy skyr dodaje świeżości i idealnie komponuje się z bazyliają tajską. Przygotuj się na prawdziwe święto smaków, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!
Składniki na keto sushi (1 porcja):
- Liście Nori
- 100g łososia
- ½ awokado
- 3 paluszki krabowe
- 2 łyżki sera śmietankowe
- 1 łyżeczka kawioru
- Liście kolendry
- Kilka plastrów marynowanego młodego imbiru
- 1 łyżka Ketonów Egzogennych Fresh Lime BeKeto
Przygotowanie keto sushi:
Z fileta łososia wykrój cienki plaster. Na liściu nori, ułóż lososia i rozsmaruj serek śmietankowy wymieszany z Exogenous Ketones Fresh Lime BeKeto . Ułóż kawałki awokado oraz paluszki krabowe. Posyp liśćmi kolendry. Zwiń w zgrabny rulon. Dociśnij bambusową matą. Pokrój na kawałki. Sushi udekoruj kawiorem, kolendrą. Podawaj z młodym imbirem.
Makro na jedną porcję:
Kalorie: 458,5 kcal
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 25,6 g
Węglowodany netto: 14,6 g
Białko: 35 g