Ketogeniczne przepisy

Keto Tiramisu – przepis

Dwie szklanki z gotowym deserem tiramisu, na ciemnym tle.

Wybranie odpowiedniej oraz racjonalnej diety jest kluczowym aspektem, który będzie jednoznacznie wpływał na nasze życie. Dieta ketogeniczna uchodzi za znacząco skomplikowaną – w porównaniu do stosowania tradycyjnego żywienia kuchni polskiej. Warto jednak zdać sobie sprawę, na czym polega oraz  w jaki sposób przynosi korzyść naszemu organizmowi.

Keto tiramisu – przepis

Biszkopt

Masa

Tiramisu keto przepis – krok po kroku

Wsyp do miski mąkę wraz z mlekiem, miksturę siemienia lnianego z wrzącą wodą lub jajko, proszek do pieczenia, aromat oraz maltitol oraz rozgrzane na patelni masło.

Skorzystaj z mikrofali lub piekarnika (180 stopni, 30 minut) w celu upieczenia biszkoptu – w zależności od wyboru, masa powinna znajdować się albo w szklanych kubeczkach albo w tortownicy.

Parzymy kawę, aby następnie zanurzyć w niej biszkopt (wystarczy również skropić)

Mieszamy nasz jogurt z maltitolem oraz syropem. Układamy na przemian warstwę biszkoptu oraz naszą masę, a następnie – posypujemy kakao.

Pora rozkoszować się naszym niskowęglowodanowym tiramisu!

Powrót do listy wpisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *