Ketogeniczne przepisy

Ketogeniczny faszerowany udziec z indyka ze skwarkami i czosnkiem

Składniki na keto udziec z indyka:

– Udziec z indyka ze skórą 600g 

– 1 główka czosnku

– 1/2 słoika smalcu z większą ilością skwarek, najlepiej domowej roboty

– zioła do drobiu, czosnek w proszku

– 1 średniej wielkości kalafior

– 3 łyżki masła

– 50ml śmietanki 30%

– 1/2 kapusty włoskiej

– 3 łyżki majonezu

Przygotowanie krok po kroku:

1. Udziec razem ze skórą nakrawamy w poprzek tak, aby utworzyć “kratę”, a w powstałe kieszonki wkładamy ząbki czosnku i skwarki ze smalcem. Posypujemy ziołami do drobiu i czosnkiem w proszku. 

2. Pieczemy w 180 stopniach C przez godzinę.

3. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy. Po ugotowaniu na miękko odcedzamy, solimy i blendujemy na puree wraz z masłem i śmietanką. 

4. Kapustę włoską szatkujemy i mieszamy z majonezem dodając do smaku soli i pieprzu.

Smacznego! Jeśli odtwarzasz nasz przepis będzie nam bardzo miło kiedy podzielisz się z innymi na Instagramie zdjęciami swojego dania. Nie zapomnij nas oznaczyć! 

Autor przepisu: @abc_ketogirl_ dla KetoSklep.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *