Ketogeniczne przepisy

Ketogeniczny faszerowany udziec z indyka ze skwarkami i czosnkiem

Ketogeniczny faszerowany udziec z indyka ze skwarkami i czosnkiem KetoSklep

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy i pyszny obiad, to nasz przepis na ketogeniczny faszerowany udziec z indyka ze skwarkami i czosnkiem jest idealnym rozwiązaniem! Nasz udziec z indyka jest faszerowany wspaniałym nadzieniem z boczku, cebuli, czosnku i ziół, a następnie pieczony w piekarniku, co nadaje mu wspaniały smak i aromat.

Ale to nie wszystko! Nasze udziec z indyka serwujemy z chrupiącymi skwarkami, które dodają daniu dodatkowego smaku i tekstury. To idealne danie, które dostarczy Ci energii i pożywienia na cały dzień, a jednocześnie jest odpowiednie dla osób na diecie ketogenicznej i low-carb.

Przygotowanie naszego ketogenicznego faszerowanego udźca z indyka ze skwarkami i czosnkiem jest łatwe i zajmuje tylko kilka kroków. Połączenie mięsa z aromatycznym i chrupiącym nadzieniem oraz dodatkiem skwarek i czosnku tworzy pyszne i pełnowartościowe danie, które z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach.

Składniki na keto udziec z indyka:

  • Udziec z indyka ze skórą 600g 
  • 1 główka czosnku
  • 1/2 słoika smalcu z większą ilością skwarek, najlepiej domowej roboty
  • zioła do drobiu, czosnek w proszku
  • 1 średniej wielkości kalafior
  • 3 łyżki masła
  • 50ml śmietanki 30%
  • 1/2 kapusty włoskiej
  • 3 łyżki majonezu

Przygotowanie krok po kroku:

1. Udziec razem ze skórą nakrawamy w poprzek tak, aby utworzyć „kratę”, a w powstałe kieszonki wkładamy ząbki czosnku i skwarki ze smalcem. Posypujemy ziołami do drobiu i czosnkiem w proszku. 

2. Pieczemy w 180 stopniach C przez godzinę.

3. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy. Po ugotowaniu na miękko odcedzamy, solimy i blendujemy na puree wraz z masłem i śmietanką. 

4. Kapustę włoską szatkujemy i mieszamy z majonezem dodając do smaku soli i pieprzu.

Smacznego! Jeśli odtwarzasz nasz przepis będzie nam bardzo miło kiedy podzielisz się z innymi na Instagramie zdjęciami swojego dania. Nie zapomnij nas oznaczyć! 

Autor przepisu: @abc_ketogirl_ dla KetoSklep.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *