Ketogeniczne przepisy

Kolorowe muffinki śniadaniowe w wersji wytrawnej

Z przodu po lewej stronie znajduje się 5 muffinek śniadaniowych w wersji wytrawnej. W tle widoczny blat i miska, w której znajdują się liście szpinaku.

Składniki na keto muffinki śniadaniowe:

– 5 jajek

– 40g mąki migdałowej

– 1/2 czerwonej papryki

– 1/2 pomidora

– mały pęczek szczypioru

– 5 pieczarek

– boczek, szynka lub co tylko uznasz za pasujące do jajek – możesz również zrobić wersję wege i nie dodawać mięsa

– masło do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

1. Pieczarki kroimy w pół-plasterki. Mięso/szynkę w kosteczkę i smażymy razem na maśle aż pieczarki odparują, a mięso złapie rumiany kolor.

2. Paprykę i pomidora kroimy w drobną kostkę. 

3. Jajka, mąkę migdałową roztrzepujemy razem w misce i dodajemy resztę składników z przepisu. 

4. Powstałą masę przelewamy do foremek na muffinki i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut. 

Smacznego! Jeśli odtwarzasz nasz przepis będzie nam bardzo miło kiedy podzielisz się z innymi na Instagramie zdjęciami swojego dania. Nie zapomnij nas oznaczyć! 

Autor przepisu: @abc_ketogirl_ dla KetoSklep.pl

Powrót do listy wpisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *