Składniki na keto muffinki śniadaniowe:
– 5 jajek
– 40g mąki migdałowej
– 1/2 czerwonej papryki
– 1/2 pomidora
– mały pęczek szczypioru
– 5 pieczarek
– boczek, szynka lub co tylko uznasz za pasujące do jajek – możesz również zrobić wersję wege i nie dodawać mięsa
– masło do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
1. Pieczarki kroimy w pół-plasterki. Mięso/szynkę w kosteczkę i smażymy razem na maśle aż pieczarki odparują, a mięso złapie rumiany kolor.
2. Paprykę i pomidora kroimy w drobną kostkę.
3. Jajka, mąkę migdałową roztrzepujemy razem w misce i dodajemy resztę składników z przepisu.
4. Powstałą masę przelewamy do foremek na muffinki i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Smacznego! Jeśli odtwarzasz nasz przepis będzie nam bardzo miło kiedy podzielisz się z innymi na Instagramie zdjęciami swojego dania. Nie zapomnij nas oznaczyć!
Autor przepisu: @abc_ketogirl_ dla KetoSklep.pl