Mieszanka do wypieku keto wrapów proteinowych – 300g – AdamsBrot
Co wyróżnia mieszankę do keto wrapów od AdamsBrot:
- prostota użycia
- minimalna ilość węglowodanów – odpowiednia dla osób na diecie keto lub low-carb.
- nie wymaga piekarnika – bez problemu przygotujesz ją na patelni
- dodajesz tylko wodę
- bez jajek oraz soi
- bogata w błonnik
- wysoka zawartość białka
Sposób przygotowania:
- Zmieszaj 50g mieszanki z 60ml wody (możesz dodać 1 łyżeczkę oleju)
- Zagnieć ciasto rękami
- Posyp blat (miejsce w którym będziesz zagniatać ciasto) mąką, mąką migdałową bądź błonnikiem aby uniknąć przylegania ciasta
- Rozwałkuj masę na placek o średnicy około 25cm
- Wytrzep placek z nadmiaru proszku
- Wrzuć na patelnię i smaż na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru
Składniki: witalne białko pszeniczne, białka mleka, częściowo odtłuszczona mąka z lnu złocistego, błonnik bambusowy, sól krystaliczna, przeciwutleniacz witamina C (kwas askrobinowy).
Alergeny: mleko, gluten; może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 884 kJ / 211 kcal |
Tłuszcze | 0,8g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
Węglowodany | 2,3g |
– w tym cukry | 0,5g |
Białko | 37g |
Błonnik | 8,5g |
Sól | 0,6g |
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy wrap najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu, zachowuje wówczas największą elastyczność.