Ketogeniczne przepisy

Keto pierogi z kaczką i tahini

keto pierogi

Wyobraź sobie klasyczne pierogi, ale w wersji odchudzonej z węglowodanów i pełne smaku. Te pierogi keto łączą w sobie bogactwo smaku kaczki, delikatność bakłażana i egzotykę tahini, co tworzy wyjątkowy, niespodziewany duet. Klasyczne ciasto pierogowe zostało zastąpione mąką migdałową, dodając jednocześnie delikatny, orzechowy posmak. Spróbuj przepisu na pierogi, które zrewolucjonizują Twój spojrzenie na tradycyjne dania kuchni polskiej!

keto pierogi z tahini

Składniki na keto pierogi z kaczką i tahini (4 porcje):

  • 2 ćwiartki kaczki
  • 1 cebula
  • ½ bakłażana
  • 2 łyżki Pesto z Cukinii Alce Nero
  • 2 łyżki Tahini Real Foods
  • 1 plaster słoniny
  • 1 łyżka kuminu
  • 200g mąki migdałowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki gumy guar
  • Olej

Przygotowanie keto pierogów:

Kaczkę posól i umieść w rękawie do pieczenia, piecz w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. Ostudź. Zdejmij skórę i poszarp mięso na drobne kawałki. Cebulę i bakłażan pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz mięso z warzywami, dodaj Pesto z Cukinii Bio Planet, Tahini Real Foods sól oraz kumin. Czas na ciasto do pierogów. Mąkę wymieszaj z gumą guar, dodaj jajka. Zagnieć ciasto, rozwałkuj i wytnij z niego kółka. Nadziewaj je farszem i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudzone pierogi, podsmaż na patelni. W międzyczasie słoninę pokrój w kosteczkę i podsmaż ją na skwarki. Posyp nimi gotowe danie.

Makro na jedną porcję:

Kalorie: 560kcal

Tłuszcz: 44,8 g

Węglowodany: 14,4 g

Węglowodany netto: 6 g

Białko: 21,7 g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *